به گزارش سینماپرس، «محسن رجبپور» مدیر سفیر فیلم در گفتوگو با یک خبرگزاری بیان کرد: مستند «پرزیدنت آکتور سینما» توسط سفیر فیلم تابستان ۹۶ در یک قسمت ۷۳ دقیقهای تولید شد.
وی با اشاره به داستانی که در این مستند به کار گرفته شده است، بیان داشت: قصه این مستند درباره توافق شوروی و آمریکا است که موجب فروپاشی شوروی شد و چیزی شبیه به برجام است. اتفاقهای سیاسی اجتماعی که در آن زمان در شوروی افتاد شبیه به اتفاقهایی است که در کشور ما رخ داده است.
رجبپور ادامه داد: آنجا هم آمریکا تحریم های زیادی اعمال میکند و مردم هم در انتخابات به فردی رای میدهند که میگوید من مشکل شما را با مذاکره حل میکنم و تا اینکه به فروپاشی شوروی منجر میشود. یعنی طوری قصه شوروی را بیان میکند که مخاطب غیر مستقیم متوجه برجام میشود و منصفانه و بدون غرض ورزی هم آن را بیان میکند.
وی درباره درجه کیفی این مستند نیز بیان داشت: از نظر کیفیت بصری، روایت، تکنیک فیلم سازی درجه یک است و کاری است که ظرفیت حتی تبدیل شدن و اکران در جشنوارههای جهانی را هم دارد، منتهی به دلیل اینکه به مذاق دولت و همفکرانشان خوش نیامده است.
مدیران سفیر فیلم در اینباره افزود: این مستند چند ماه پیش تولید شد منتهی از آن زمان تا الان چند اکران دانشکاهی داشت و بخشهای کوتاهی از آن نیز در برنامه به اضافه مستند و شبکه خبر پخش شد، اما هر بار برای پخش تلویزیونی آن به طور کامل اقدام کردیم راه به جایی نبردیم. حتی مواردی بوده که خبرگزاری ها خبر پخش این کار را منتشر کردند اما چند دقیقه مانده به پخش از کنداکتور بیرون آوردهاند و خود دولت مستقیما فشار میآورد و حتی این مستند را به جشنواره حقیقت راه ندادند.
رجبپور در ادامه بیان داشت: در شرایط کنونی بهترین فرصت است که درباره چرایی عدم پخش این مستند سوال کنیم. این در شرایطی است که این مستند فقط روایتی از قصه شوروی است و هیچ اشارهای به ایران ندارد.
مدیر سفیر فیلم با اشاره به تصاویری که در این مستند استفاده شده است، گفت: تصاویری که در این مستند استفاده کردیم از پژوهش مستند استخراج شده و بخشی از آنها به زبان روسی و انگلیسی بوده که ترجمه شده است. در حال حاضر بحث مالی این پروژه برایمان مهم نیست فقط دوست داریم که این کار دیده شود و فضای رسانهای آن برای خواص و رسانههای عمومی مهم است. داستانی که در کشورهای لیبی و شوروی تکرار شده است.
این مستند روایتگر تلاشهای میخائیل گورباچف، آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی، در جهت ایجاد رفاه برای مردم شوروی است. گورباچف معتقد بود تا زمانی که تنشهای شوروی با کشورهای غربی و به خصوص آمریکا ادامه داشته باشد، رسیدن به یک اقتصاد موفق ناممکن است، به همین دلیل اولویت عالی خود را تنشزدایی و برقراری رابطه و مذاکره با آمریکاییها قرار داد.
در خلاصه داستان این مستند که سعی دارد داستان یک پیروزی بدون جنگ را روایت کند، آمده است: «شوروی، حسرت، آشوب، تنش با دنیا. مردی می آید تا کشوری بزرگ را با دنیا آشتی دهد...افراطیها اجازه خواهند داد؟ »
«پرزیدنت آکتور سینما» به کارگردانی محمدرضا بورونی و تهیه کنندگی محمد باریک لو کاری است سفیر فیلم است.
ارسال نظر